Регистрация

Свински пържоли с калвадос

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
499
Оцени рецептата

6 пържоли свинско филе, с дебелина 2,5 см, добре почистени

1/4 ч безсолно масло

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

2 1/2 ч сирене Грюер, ситно настъргано

2 с.л. дижонска горчица

1/2 ч сметана, разделена

1/4 ч + 2 с.л. калвадос или ябълкова ракия

2 с.л. прясно нарязан магданоз

 

Запържете свинските пържоли до зачервяване в разтопено масло в тиган на умерен огън. Поръсете пържолите със сол и черен пипер; покрийте и печете във фурната на 180 градуса за 45 минути. Смесете сиренето, дижонската горчица и 4 с.л. сметана; сместа се разстила равномерно върху пържолите. Печете под грила на фурната и извадете от фурната веднага, когато сиренето леко покафенее. Прехвърлете пържолите в чиния за сервиране и запазете всички сокове в тавичката. Добавете калвадоса в тавата и сложете на силен огън, за да деглазирате съда чрез остъргване на частиците, които са залепнали по дъното. Намалете огъня до средно-слаб. Добавете останалата сметана и продължете готвенето, като се разбърква непрекъснато, докато леко се сгъсти. Изсипете соса върху пържолите и се поръсва с червен пипер и магданоз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта