Регистрация

Свински пържоли в лучен сос

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

4 свински пържоли

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 1/2 с.л. брашно

1 1/2 с.л. растително масло

4 глави лук; малки, нарязан тънко

1/2 ч бира

1/2 ч телешки бульон; горещ

1 ч.л. царевично нишесте

 

Поръсете пържолите със сол и черен пипер; покрийте с брашно. Сгорещете маслото в тиган. Добавете свинските пържоли; запържват се в продължение на 3 минути от всяка страна. Добавете лука; гответе още 5 минути, като обърнете пържолите веднъж. Изсипете бульона и бирата в съда, покрийте и оставете да къкри 15 минути. Извадете пържолите в затоплена чиния. Овкусете соса на вкус. Смесете царевичното нишесте с малко количество студена вода. Разбъркайте ги при соса и варете, докато се сгъсти. Залейте свинските пържоли. Сервирайте с брюкселско зеле и варени картофи.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта