Регистрация

Свински медальони със сос с червено вино

Автор:
Martchella
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
1474
Оцени рецептата

8 обезкостени свински медальона, по 85 г всеки, без мазнина

1 зърно карамфил

1/2 ч червено вино

1 ч.л. балсамов оцет

2 ч.л. мед

1 с.л. зехтин

2 с.л. фино нарязан лук шалот

2 с.л. масло

1 с.л. прясно настърган джинджифил

1/2 ч.л. сушена мащерка или

2 стръка прясна

1 дафинов лист

Сол и черен пипер на вкус

 

Изтънете леко месото с чукче. Поръсете със сол и пипер. Смесете джинджифила, мащерката, оцета, дафиновия лист, карамфила, виното и меда в купа и разбъркайте добре. Поставете нарязаното свинско месо в чиния и изсипете сместа върху него. Мариновайте 10 минути. Отцедете медальоните и подсушете. Заделете маринатата. Поставете месото на един слой в тиган в горещо олио. Гответе в продължение на 5 минути, обърнете и варете в продължение на 5 минути над средно висока температура. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 2 минути. Извадете месото от тигана и заделете на топло. Запържете лука в тиган. Добавете заделената марината и гответе, като се разбърква и остъргвате дъното. Гответе, докато маринатата се редуцира до 3/4 от първоначалния си обем. Разбъркайте с маслото и излейте соса върху месото. Премахнете дафиновия лист и стръкчетата мащерка преди сервиране.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта