Свежи люти чушлета в буркан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Най-хубавото на тази рецепта е, че не се налага чушките да се пекат, пукат или каквото и да е друго. Слагат се в буркана сурови, измити и цели, а маринатата ги държи свежи и пази от разваляне. Затова във всеки зимен момент можете да си хапнете пикантна чушчица, която се доближава по вкус и вид до току-що откъсната от градината.
Необходими продукти:
1 кг люти чушлета
6-8 малки бурканчета
12-16 с.л. оцет
6-8 с.л. захар
3-4 ч.л. сол
вода
Начин на приготвяне:
Измитите чушлета се подреждат цели в бурканчетата. Във всяко от тях се слагат по 2 с.л. оцет, 1 с.л. захар и 1/2 ч.л. сол. Долива се топла (около 50 градуса) вода. Капачките се затварят хубаво и се друса, за да се разбъркат подправките. Не прекалявайте със силата на друсане, за да не разместите подредбата на чушлетата. Оставете бурканите с капачките надолу. Така ще се види, ако има издънка със затварянето. На всеки два дни след това в продължение на 14 дни просто обръщайте бурканите. Това е всичко - най-лесната и ефектна туршия от люти чушлета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ