Регистрация

Равиоли с тиква

Автор:
Силвето
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
522
Оцени рецептата

2 ч универсално брашно

1 ч грис

1/2 ч.л. сол

4 яйца на стайна температура

2 с.л. зехтин

2 с.л. топла вода

300 г пюре от тиква

1/2 ч настърган пармезан

6 бадема

2 яйца

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян бял пипер

1/4 ч.л. прясно смляно индийско орехче

2 с.л. зехтин

3/4 ч неосолено масло

 

За пастата: Смесете брашната и 1/2 чаена лъжичка сол в кухненски робот. Добавете 4 яйца, 2 супени лъжици зехтин и водата и смесете, докато тестото се събере, около 20 секунди. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладкост, за около 3 минути. Увийте в найлоново фолио. Оставете да престои 15 минути. За пълнежа: Смесете следващите 7 съставки в кухненски робот. Заделете сместа. При поднасяне: Разделете тестото на 6 парчета. Разточете едно парче тесто (дръжте останалите покрити, за да бе изсъхват), след това сгънете на три. Пуснете тестото през машината за паста на най-широкия отвор. Повторете, докато тестото е гладко и кадифено, като сгъвате преди всяко пускане и поръсвате с брашно ако залепва. Стеснете отвора на машината на следващото ниво. Прокарайте тестото без да го сгъвате. Повторете до получаването на много тънка паста. Повторете с друго парче тесто. Сложете единия слой паста върху леко набрашнена повърхност. Сложете по равни чаени лъжички от пълнежа на разстояние 5 см една от друга и като оставите 1 см от краищата на тестото. Намажете тестото между плънката и по ръбовете с вода. Покрийте с втори лист тесто, като притиснете около пълнежа и ръбовете. Изтежете тестото около плънката, за да направите равиолите. Подредете ги върху леко набрашнена восъчна хартия. Повторете с останалото тесто. Оставете равиолите да изсъхнат. Сварете ги в голяма тенджера с кипяща подсолена вода. Необходими са около 8 мин. за степен ал денте. Отцедете добре. Прехвърля се в купа. Добавете масло и разбъркайте добре. Разделете ги в 8 чинии. Поръсете всяка с прясно настърган пармезан, ако желаете. Поръсете с прясно смлян черен пипер.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта