Регистрация

Пълнени ньоки

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
14 Feb
|
Видяна:
1336
Оцени рецептата

900 г картофи

450 - 680 г брашно (или повече)

Сол, черен пипер и индийско орехче на вкус

За пълнежа:

Пълнеж с рикота:

1/2 ч рикота

8 листа босилек, накъсан

1/2 ч настъргана моцарела

1/4 ч орехи, нарязани

Сол и черен пипер на вкус

Пълнеж с шунка:

1/2 ч рикота

1 ч шунка, смляна или настъргана

1 с.л. настърган пармезан

1/2 ч.л. риган

Прясно смлян черен пипер

1 с.л. магданоз - нарязан

 

За ньоките:

Сварете картофите, без да ги белите. След като се охладят, ги обелете и намачкайте на пюре. Поръсете със сол, пипер и с индийско орехче на вкус. Добавете брашното и смесете, докато се получи сравнително твърдо тесто. С набрашнени ръце, направете топки с големина на орех. Приплескайте всяка топка и напълнете с пълнеж по избор в средата. Оформете отново на топка, така че плътно да се покрие плънката. Сварете в голямо количество кипяща вода, докато изплуват на повърхността. Отцедете. Поднесете с доматен сос и пармезан.

На пълнежа с рикота:

Смесете всички съставки.

На пълнежа с шунка: Смесете всички съставки.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта