Регистрация

Пълнени маникоти с лангуста

Автор:
gabi
|
Дата:
23 Oct
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

4 с.л. масло

2 връзки зелен лук, ситно нарязан

4 с.л. магданоз, нарязан фино

3 скилидки чесън, фино счукан

1/4 ч бренди

8 с.л. масло

6 с.л. брашно

2 ч лека сметана

2 ч мляко

1/2 ч бяло вино

1/2 ч кетчуп

4 с.л. доматено пюре

Сокът на 1 лимон

1 с.л. сос Уорчестър

4 ч опашки от лангусти - цели, сварени

Сол и пипер (на вкус)

Сос табаско на вкус

1 пакет маникоти

За плънката: 1 бучка масло

1 1/2 ч лук, нарязан фино

1 връзка зелен лук, ситно нарязан

1 ч целина, нарязана ситно

1 ч зелена чушка, ситно нарязана

3 скилидки чесън, фино счукан

4 с.л. магданоз, ситно нарязан

Сокът на 1 лимон

2 дафинови листа

1 ч.л. листа мащерка

4 ч опашки от лангусти - сварени, фино нарязани

2 ч галета

Сол и пипер (на вкус)

Сос табаско на вкус

1 яйце

 

Разтопете 4 супени лъжици масло. Запържете зеления лук, магданоза и чесъна, докато лукът поомекне. Добавете опашките от лангусти и оставете всичко това се запържва докато се сгорещи. Загрейте малка тенджера и налейте брендито. Отстранете от огъня лангустите, запалете алкохола и се изсипва в сместа с лангусти. Разклатете съда, докато огънят утихне. Заделете. В друга тенджера, разтопете 8 супени лъжици масло. Добавете брашното и оставете на слаб огън, докато брашното се сготви, около 2 минути, като се разбърква често. Добавете сметаната, млякото, кетчупа и доматеното пюре, като се разбърква непрекъснато, докато сосът заври и започне да се сгъстява. Добавете виното, лимоновия сок, соса Уорчестър, сол, черен пипер и Табаско. Смесете съдържанието на двете тенджери и оставете да къкри за няколко минути. Ако сосът е прекалено гъст, разредете с малко повече мляко. Сварете маникотите според указанията на опаковката; отцедете. За плънката: Разтопете бучката масло. Запържете лука, зеления лук, целината, зелената чушка, чесъна и магданоза, докато поомекнат. Добавете месото от лангусти, лимоновия сок, дафиновия лист и мащерката. Оставете всичко това да се готви за около 10 или 15 минути или докато зеленчуците се приготвят. Добавете галетата, солта, пипера и соса Табаско. Гответе за около 10 минути, като разбърквате често. Добавете яйцата и се разбърква много добре. Напълнете маникотите внимателно и ги сложете в леко намазана тава на един слой. Изсипете по-голямата част от соса върху маникотите и се пече покрито на 180С в предварително загрята фурна за около 35 до 40 минути или докато маникотите са напълно сварени. Полейте със заделения сос при поднасяне.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта