Пълнени маникоти с лангуста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. масло
2 връзки зелен лук, ситно нарязан
4 с.л. магданоз, нарязан фино
3 скилидки чесън, фино счукан
1/4 ч бренди
8 с.л. масло
6 с.л. брашно
2 ч лека сметана
2 ч мляко
1/2 ч бяло вино
1/2 ч кетчуп
4 с.л. доматено пюре
Сокът на 1 лимон
1 с.л. сос Уорчестър
4 ч опашки от лангусти - цели, сварени
Сол и пипер (на вкус)
Сос табаско на вкус
1 пакет маникоти
За плънката: 1 бучка масло
1 1/2 ч лук, нарязан фино
1 връзка зелен лук, ситно нарязан
1 ч целина, нарязана ситно
1 ч зелена чушка, ситно нарязана
3 скилидки чесън, фино счукан
4 с.л. магданоз, ситно нарязан
Сокът на 1 лимон
2 дафинови листа
1 ч.л. листа мащерка
4 ч опашки от лангусти - сварени, фино нарязани
2 ч галета
Сол и пипер (на вкус)
Сос табаско на вкус
1 яйце
Разтопете 4 супени лъжици масло. Запържете зеления лук, магданоза и чесъна, докато лукът поомекне. Добавете опашките от лангусти и оставете всичко това се запържва докато се сгорещи. Загрейте малка тенджера и налейте брендито. Отстранете от огъня лангустите, запалете алкохола и се изсипва в сместа с лангусти. Разклатете съда, докато огънят утихне. Заделете. В друга тенджера, разтопете 8 супени лъжици масло. Добавете брашното и оставете на слаб огън, докато брашното се сготви, около 2 минути, като се разбърква често. Добавете сметаната, млякото, кетчупа и доматеното пюре, като се разбърква непрекъснато, докато сосът заври и започне да се сгъстява. Добавете виното, лимоновия сок, соса Уорчестър, сол, черен пипер и Табаско. Смесете съдържанието на двете тенджери и оставете да къкри за няколко минути. Ако сосът е прекалено гъст, разредете с малко повече мляко. Сварете маникотите според указанията на опаковката; отцедете. За плънката: Разтопете бучката масло. Запържете лука, зеления лук, целината, зелената чушка, чесъна и магданоза, докато поомекнат. Добавете месото от лангусти, лимоновия сок, дафиновия лист и мащерката. Оставете всичко това да се готви за около 10 или 15 минути или докато зеленчуците се приготвят. Добавете галетата, солта, пипера и соса Табаско. Гответе за около 10 минути, като разбърквате често. Добавете яйцата и се разбърква много добре. Напълнете маникотите внимателно и ги сложете в леко намазана тава на един слой. Изсипете по-голямата част от соса върху маникотите и се пече покрито на 180С в предварително загрята фурна за около 35 до 40 минути или докато маникотите са напълно сварени. Полейте със заделения сос при поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ