Регистрация

Пици от питки

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
852
Оцени рецептата

незалепващ спрей за готвене

226 г пилешки гърди без кожа, обезкостени, нарязани на кубчета от по 1 см

1/2 чаша червени чушки - тънко нарязани

1/2 чаша гъби - тънко нарязани

1/2 чаша червен лук - нарязан на тънко, (около 1 малка глава)

2 скилидки чесън - счукан

1 ч.л. босилек - сушен

1/2 чаена лъжичка риган - листа, сушени

1 чаша спанак - листа, прясно накъсани

6 пълнозърнести питки, от по 28 г

1/2 чаша нискомаслено сирене моцарела - настъргано (56 г)

1 супена лъжица пармезан

 

Загрейте фурната до 190°С. Напръскайте средно голям тиган със спрей за готвене и сложете на умерен огън, докато се сгорещи. Прибавете пилешко и запържете, като разбърквате за 6 минути или докато покафенее и вече не е розово в центъра. Извадете пилето от тигана.

Напръскайте същия тиган отново със спрей за готвене; добавете чушките, гъбите, лука, чесъна, босилека и ригана и запържете, като разбърквате на умерен огън от 5 до 7 минути или докато зеленчуците омекнат. Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте добре.

Сложете спанака върху питката. Разделете пилето и зеленчуковата смес равномерно и сложете с лъжица върху спанака. Поръсете равномерно с моцарела и пармезан. Печете непокрити, от 7 до 10 минути или докато сиренето се разтопи.

За шест порции.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта