Пица с пушена сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ч брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 ч.л. мая
1 с.л. зехтин
3/4 ч топла вода
За топинга:
1 голям домат, нарязан
1-2 големи скилидки чесън, счукан
6 - 8 стръка зелен лук, нарязан
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. фино нарязан пресен копър
2 ч настърган кашкавал
115 г пушена сьомга, нарязана на хапки
1 с.л. каперси, отцедени
Смесете 1 чаена чаша брашно, захарта, солта и маята в голяма купа. Налейте зехтина във водата, прибавете към сместа с мая. Разбърква се добре. Добавете останалото брашно; омесете в продължение на 3 до 5 минути върху набрашнена повърхност. Поставете в намазана купа, покрийте и поставете на топло място за 40 минути или до използване. Разточете тестото в ненамазана тава за пица. Загрейте фурната до 260ºС. В малка купа, смесете доматите, чесъна, зеления лук, черния пипер и копъра. Разстелете тази смес директно върху тестото за пицата. Поръсете с кашкавал отгоре. Печете за 10 до 12 минути в долната част на фурната. Отстранете от огъня. Разпределете сьомгата и каперсите отгоре; Върнете във фурната в продължение на 3 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ