Регистрация

Пица с пет сирена

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
974
Оцени рецептата

1 готово тесто за пица

2 с.л. кедрови ядки, препечени

2 с.л. зехтин; плюс допълнително за намазване на тигана

царевично брашно за поръсване

1 ч.л. бял винен оцет

1/2 ч.л. чесън, счукан

1 малка тиквичка; тънко нарязана

1/3 ч червен лук; нарязан на много тънки филийки

3/4 ч сирене; настъргано

Едра сол

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч моцарела, настъргана

1/3 ч кашкавал, настърган

1/4 ч синьо сирене; натрошено

6 с.л. пармезан; прясно настърган

1 с.л. магданоз, пресен, нарязан

 

Сложете тестото в намазана с масло и поръсена с царевично брашно тавичка. В купа смесете чесъна, зехтина, оцета и лука, добавете тиквичките и разбъркайте, така че да се покрият. Подредете равномерно върху тестото половината сирене, след това покрийте с равномерен слой от сместа с тиквички. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, след това с останалото сирене, моцарелата, кашкавала и синьото сирене, както и с половината пармезан. Поръсете с допълнително сол и черен пипер. Пече се, докато кората е златиста, за около 15 минути. Поръсете с ядките равномерно върху повърхността. Пече се около 3 до 5 минути. Поръсете с останалия пармезан и магданоза. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта