Регистрация

Пица с наденица и моцарела

Автор:
тодорова
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
849
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За блата:

1 ч топла вода

1 ч.л. активна суха мая

3 1/2 ч брашно

1/2 ч царевично брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

За пълнежа:

450 г моцарела, нарязана на филийки

450 г наденица, обелена и натрошена

1 консерва домати, отцедени и едро намачкани

2 скилидки чесън, счукан

3 ч.л. сушен риган или 5 пресни листа босилек, накъсани

4 с.л. настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

Налейте топлата вода в голяма купа и разтворете маята с вилица. Добавя се 1 чаша брашно, царевичното брашно, солта и растителното масло. Разбийте добре с лъжица. Продължете да разбърквате останалото брашно по  1/2 чаша наведнъж, докато тестото започне да се отделя от стените на купата. Набрашнете ръце и работната си повърхност и омесете топката тесто, докато вече не е лепкава. Оставете тестото да втаса в намаслена купа, запечатана с найлоново фолио, в продължение на 45 - 60 минути на топло място, докато не удвои обема си. Притиснете надолу и отново омесете за кратко. Притиснете го в намаслен дълбока тава за пица, така че да достигне 5 см по стените и докато е равномерно разпределено на дъното на тавата. Оставете да втаса за 15-20 мин. преди да сложите плънката. Загрейте фурната до 260 градуса. На плънката: Запържете наденицата докато вече не е розова и отцедете излишната мазнина. Отцедете и нарежете доматите. Поръсете втасалото тесто със сиренето. След това разпределете запържената наденица и чесъна отгоре. Покрийте с домати. Поръсете подправките и пармезана. Пече се в продължение на 15 минути на 260С. След това намалете огъня на 200С и оставете за  още 25 - 35 минути. Блатът трябва да се изпече до златисто-кафяво. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта