Регистрация

Пиле с фъстъчен сос

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
1725
Оцени рецептата

За маринатата:

1 с.л. кафява захар

1 с.л. къри на прах

2 с.л. едро смялно фъстъчено масло

1/2 ч соев сос

1/2 ч прясно изцеден лимонов сок

2 скилидки чесън, накълцан

Натрошени сушени чили чушки

За месото:

6 половинки пилешки гърди, нарязани на ленти с широчина 0,5 см

За фъстъчения сос:

2/3 ч едро смляно фъстъчено масло

1 1/2 ч кокосово мляко, неподсладено

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

2 с.л. соев сос

2 с.л. меласа (или кафява захар)

1 ч.л. пресен джинджифил, настърган

4 скилидки чесън, накълцан

1/4 ч пилешки бульон

1/4 ч пълномаслена сметана

Лют червен пипер

Настъргана кора от лайм

Пресни стръкове кориандър

 

За да направите маринатата, смесете първите седем съставки в плитка чиния. Набодете лентите пилешко на бамбукови шишчета. Поставете шишчетата в сместа със соев сос и мариновайте в хладилника за поне 2 часа, въпреки че през нощта е за предпочитане. Направете соса с фъстъчено масло, като комбинирате следващите 7 съставки (от фъстъченото масло до чесъна) в тенджера. Подправете на вкус с лют червен пипер. Гответе на умерен огън, като бъркате непрекъснато, докато сосът се сгъсти като сметана (около 15 минути). Прехвърля се в кухненски робот или блендер и се пасира. Добавете пилешкия бульон и сметаната и пасирайте, до гладкост. Тази смес може да се направи няколко часа предварително и се съхранява в хладилник. Оставете до стайна температура преди да сервирате. Сгорещете скарата и изпечете пилешкото, като обръщате няколко пъти и мажете с маринатата, до хрупкавост отвън, но шишчетата да са все още влажни от вътрешната страна, около 8 минути. Поръсете печеното пиле с лайм и гарнирайте с листа кориандър. Сервирайте с фъстъчен сос за потапяне.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта