Пиле с испански ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. олио (плюс 1 чаена лъжичка)
900 г обезкостени пилешки гърди
1/2 ч.л. червен пипер
225 г ориз
1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки
1 1/2 пилешки бульон
1 ч домати, цели, консервирани, с течността
2 ч.л. магданоз, нарязан
1/8 ч.л. шафран или куркума, смлени
1/8 ч.л. смлян черен пипер
1 1/2 ч зелен боб, разполовен
2 с.л. печена червена чушка, наситнена
Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Поръсете пилешкото от двете страни с червен пипер. Сложете го в тигана и гответе до златисто и от двете страни, 7-8 минути. Прехвърлете в чиния и покрийте леко, за да не изстива. Добавете ориза и лука в тигана. Гответе като периодично се разбърква, докато оризът е златист и прозрачен, 2-3 минути. Прибавете бульона, доматите с течността, магданоза, шафрана и черния пипер. Натрошете доматите с лъжица. Оставете сместа да заври. Върнете пилето и всички сокове, които са се събрали, в тигана. Покрийте. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри, непокрито, за 15 минути, като се разбърква от време на време. Добавете зеления боб и печената чушка. Покрийте и гответе, докато омекне, около 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ