Регистрация

Пиле със спагети

Автор:
elenkova
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
1039
Оцени рецептата

За пастата:

6 л гореща вода

1/4 ч зехтин

3 с.л. сол

680 г пресни спагети

Подправки:

2 ч.л. сушени листа мащерка

1 1/4 ч.л. смлян лют червен пипер

1 ч.л. бял пипер

3/4 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. сушен босилек

За соса:

450 г несолено масло +

4 с.л. несолено масло

1 ч лук, нарязан много фино

4 средно големи скилидки чесън, обелен

2 ч.л. чесън, счукан

3 1/4 ч пилешки бульон

2 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. сос Табаско + 1 чаена лъжичка

2 консерви (450 г) доматен сос

2 с.л. захар

2 ч зелен лук, нарязан много фино

Подправките за пилето:

1 1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. бял пипер

1 1/2 ч.л. чесън на прах

1 1/4 ч.л. смлян лют червен пипер

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион (по желание)

1/2 ч.л. сушен босилек

900 г обезкостено пиле

 

Сложете горещата вода в голяма тенджера на силен огън, заедно със зехтина и солта, покрийте и оставете да заври. Когато заври, добавете спагетите сварете до степен ал денте. След това веднага отцедете спагетите в гевгир, а за да спре процесът на готвене, сложете под течаща студена вода. След като пастата се охлади напълно, около 2 до 3 минути, намажете щедро с растително масло ръцете си и разбъркайте спагетите. Заделете. Смесете подправките в малка купа и оставете настрана. В тенджера смесете 1-1/2 бучки масло, лука и скилидките чесън; задушете на умерен огън за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете счукания чесън и микса подправки; продължете да готвите на умерен огън, докато лукът е тъмно кафяв, но без да изгори, за около 8 до 10 минути, като се разбърква често. Добавете 2-1/2 чаши от бульона, соса Уорчестър и Табаско, оставете да къкри бързо и гответе около 8 минути, като се разбърква често. Добавете доматения сос и оставете сместа да заври. След това добавете захарта и 1 чаша от зелен лук, оставете леко да къкри за около 40 минути, като се разбърква от време на време. Смесете съставките за подправките за пилето в малка купа и се разбърква добре. Поръсете месото и втрийте хубаво с пръсти. В голям тиган разтопете 1-1/2 бучка масло на умерен огън. Добавете останалата 1 чаша зелен лук и задушете на силен огън за около 3 минути. Добавете месото и гответе още 10 минути, като често се разбърква. Когато доматеният сос се е готвил около 40 минути, добавете сместа с пиле и сгорещете. За да завършите ястието, за всяка порция разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на умерен огън. Добавете една шеста от сварените спагети и ги сгорещете за 1 минута, като се разбърква непрекъснато. Добавете 1-1/4 чаши пилешко и сос и 2 супени лъжици от останалия бульон; сгорещете внимателно, като се разбърква често. Отстранете от огъня. Поднесете в затоплени чинии.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта