Пиле в пикантен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 пилешки бутчета, без кожата
1 консерва (225 г) домати, отцедени
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. чили сос
2 скилидки чесън, счукан
1 парче пресен корен от джинджифил – 2-3 см, настърган
1 с.л. Гарам Масала
2 ч.л. захар
2 с.л. светъл соев сос
Сокът от 1 лайм или лимон
Настъргана лимонова кора
Настъргана кора от лайм
Изплакнете пилешкото; подсушете с хартиени кърпи. Поставете в плитка неметална чиния и оставете настрана. Сложете доматите, доматения сос, чили соса, захарта, Гарам Масалата, соевия сос, корена от джинджифил, чесъна, лимоновия сок и сока от лайм в блендер или кухненски робот и разбийте на пюре. Залейте пилето с тази смес, покрийте и се съхранява в хладилник 2-3 часа, за да се маринова. Загрейте фурната до 190°С. Сложете пилешкото, заедно със сос в тава и печете, непокрито, от 45 до 50 минути или докато омекне. Намажете със соса два или три пъти по време на готвене. Поднася се горещо, гарнирано с настъргана кора от лайм и лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ