Пилешки гърди с авокадо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилешки гърди, половинки, без кожа и обезкостени, изтънени до 0,5 см в дебелината
1 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. кимион, смлян
1/2 ч.л. чеснова сол
1/2 яйце, леко разбито
1/2 с.л. вода
3 с.л. царевично брашно
1 1/2 с.л. олио
1/2 авокадо, обелено, нарязан на филийки
4 ч сирене, настъргано
1/4 ч сметана, разделена
1/8 ч нарязан зелен лук
1/8 ч червена чушка, нарязана
Чери домати
Магданоз, стръкчета
В плитка чиния, разбъркайте заедно царевичното нишесте, кимиона и чесновата сол. Добавете пилето, по едно парче в даден момент и оваляйте хубаво, така че да се покрие. В друга малка купа, разбийте яйцето и водата. Поставете царевичното нишесте в друга купа. Потопете пилето първо в яйце и след това в царевично брашно, като покриете хубаво. В голям тиган, сложете олиото и сгорещете на умерен огън. Добавите пилешкото и гответе за две минути от всяка страна. Извадете пилето в плитка тава; поставете резените авокадо отгоре и се поръсва със сирене. Пече се на 180С във фурната за около 15 минути или докато вилица лесно пробожда месото и сиренето се разтопи. Покрийте със заквасена сметана, разделена поравно; поръсете със ситно нарязан зелен лук и червен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ