Регистрация

Пикантно свинско с ананас

Автор:
desislavva
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
716
Оцени рецептата

1 с.л. червено чили, със семената

2 с.л. соев сос

1 1/2 с.л. пресен джинджифил; смлян

1 скилидка чесън, счукан

450 г свинско, нарязано на тънки филийки

2 с.л. растително масло

2 с.л. пилешки бульон

1 1/4 ч ябълков оцет

3 с.л. кафява захар

2 с.л. царевично нишесте

2 стръка целина, нарязани на филийки

1 1/4 ч кубчета ананас

1/2 ч кашу, цели ядки или нарязано

 

Смесете соевия сос, джинджифила и чесъна. Мариновайте месото в сместа за един час. Загрейте олиото в уок или тиган, добавете свинското месо и се разбърква, докато покафенее. Извадете и отцедете. Смесете бульон, оцета, кафявата захар, царевичното нишесте и чилито. Добавят се в тигана и се вари, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти и стане полупрозрачно. Добавете целината и ананаса. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 5 минути. Добавете месото и кашуто и сгорещете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта