Регистрация

Пикантно пиле по сечуански

Автор:
roni
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
1219
Оцени рецептата

450 г пилешки гърди

4 ч.л. царевично нишесте, разделени

1 белтък

2 с.л. олио

3/4 ч бамбукови кълнове, консерва, тънко нарязани и отцедени

1/4 ч нарязани зелени чилита

1/8 ч печени фъстъци

1 скилидка чесън, счукан фино

1 ч.л. захар

2 с.л. светъл соев сос

3 с.л. сухо шери

2 с.л. фино нарязан зелен лук

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

 

1. Нарежете пилето на правоъгълни ленти. Поставете в голяма тавичка за пай. Поръсете с 2 ч.л. царевично нишесте и разбъркайте добре, за да се покрие месото. Добавете белтъците и отново се разбърква много добре. 2. Загрейте мазнината в голям тиган. Добавете пилешкото и бамбуковите кълнове и се разбърква за около 3 минути. Добавете лютите чушки и фъстъците; разбърква се за 2 минути.

3. Смесете всички останали съставки, с изключение на зеления лук с останалите 2 ч.л. царевично нишесте и добавете в тигана. Пържете, като разбърквате, докато сосът се сгъсти и сместа се хомогенизира. Добавете зеления лук. Пържете, като разбърквате, докато лукът се сгорещи. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта