Пикантни сотирани скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 - 18 кралски скариди
1/2 ч тиквени семки
1 малка глава лук, нарязан на парчета
3 скилидки чесън
1/2 връзка пресен кориандър, само листата
1 средно голям домат, нарязан на парчета
3 - 4 сушени люти чушлета
1 червена чушка, нарязана на ленти
1/2 ч.л. семена кориандър
4 с.л. зехтин
Сок от миди, ако е необходимо
Сокът на 1 лимон
Обелете и почистете скаридите. Заделете. За да направите соса, първо пригответе тиквеното семе. Ако не е препечено, сложете го в тиган с олио или масло и печете в продължение на няколко минути, докато стане хрупкаво, но без да покафенява. Смелете фино на прах в блендера. Добавете лука, чесъна, кориандъра, доматите, лютите чушки, сладката чушка, семената кориандър и солта и черния пипер. Пюрирайте до гладкост. Загрейте 2 супени лъжици от зехтина в тиган, добавете сместа от пюрирано тиквено семе и внимателно запържете в продължение на няколко минути, като се разбърква от време на време. Ако е твърде гъсто, добавете малко сок от миди; ако е прекалено рядко, продължете да готвите, докато се редуцира до желаната консистенция. Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в голям тиган, добавете скаридите и задушете над умерен огън, докато започнат леко да порозовяват. С помощта на решетъчна лъжица, ги извадете от тигана в затоплена чиния. Добавете сока в тигана. Добавете сока от лимон и желаните подправки. Върнете скаридите в тигана, като ги обърнете, така че да се покрият със соса. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ