Пикантни пилешки гърди с портокал, джинджифил и лимон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Зехтин, за намазване
200 г обезкостени и пилешки гърди, без кожата, половинки
За соса:
1/8 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка чили на прах
1/4 чаена лъжичка кимион на прах
1/4 чаена лъжичка сушена мащерка
1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
2 супени лъжици картофено нишесте (или брашно)
Една ивица лимонова кора, ситно нарязана
Една ивица портокалова кора, ситно нарязана
2 чаени лъжички смлян джинджифил - пресен
2 малки скилидки чесън - наситнен
1/2 чаша сок от ябълка или сайдер
Загрейте тиган и го намажете със зехтин. Запечете месото до леко кафяво и от двете страни. Междувременно смесете всички съставки за соса в мерителна чашка (или купа с чучур). Изсипете сместа в горещия тиган и оставете течността заври малко, за да се сготви. Намалете огъня до слаб, покрийте плътно и внимателно гответе 15 минути. Сервира се със соковете от готвенето. Добавя се вода (1/4-1/2 чаша) или още ябълков сок, за да овлажните соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ