Пикантен патладжан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г патладжани
2 ч.л. сол
1 с.л. олио
1 с.л. ситно нарязан чесън
1 с.л. ситно нарязан корен от джинджифил
2 с.л. ситно нарязан лук
2 с.л. тъмен соев сос
1 сушено червено чили
1 с.л. бобена паста
1 с.л. гранулирана захар
1 1/3 ч вода
2 ч.л. нарязан зелен лук (по желание)
Нарежете патладжаните на кубчета от по 2,5 см. Поръсете кубчета със сол и се оставят в гевгир да се отцедят за 20 минути, след това изплакнете под студена течаща вода и ги подсушете с хартиени кърпи. Загрейте уок или голям тиган на умерен огън. Добавете маслото и го оставете да се загрее за няколко секунди, след което добавете патладжана, чесъна, джинджифила и лука и запържете, като разбърквате за 1 минута, докато се смесят. Добавете останалите съставки, с изключение на зеления лук. Изключете котлона и гответе, непокрито, 10 - 15 минути, докато патладжанът омекне, като се разбърква от време на време. Увеличете огъня и разбърквайте, докато течността намалее и сосът се сгъсти леко. Изсипете сместа в чиния за сервиране и гарнирайте с нарязаните ситно пера зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ