Печени гъби с пушено сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
12-15 големи свежи гъби (печурки)
1 палка пушено сирене
150 г бекон
50 г масло
50 г кашкавал
чубрица
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, обелете най-горната кожица, ако не е инатлива. Ако пада трудно - оставете я, но измийте много добре. Махнете пънчетата и подредете капачетата с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене.
Посолете гъбките, добавете чубричка или подправка за барбекю. Отгоре разпределете по резен масло. След него - по парче бекон, после по кръгче пушено сирене.
Пуснете да се пекат на 190 градуса за 25-30 минути или докато не прецените, че са готови. През това време рендосайте кашкавала. Готовите гъби поръсете с него и върнете в печката за още 3-6 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ