Печена пълнена пъстърва
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло или маргарин
1 средна глава лук, ситно нарязан
3/4 ч ситно нарязана зелена чушка
85 г консерва нарязани гъби, печени в масло, неотцедени
1 ч дресинг със зелени подправки
170 г замразено месо от раци, размразено
3/4 ч пилешки бульон или сок от миди
4 (226 г) цели пъстърви
1. Леко намажете плитка, огнеупорна, неметална касерола и оставете настрана.
2. В средна огнеупорна, неметална купа, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди или докато се разтопи. Добавете нарязания наситно лук и зелена чушка. Сгорещете непокрити в микровълновата фурна за 3 минути или докато лукът и чушката омекнат.
3. Добавете гъбите, подправени с дресинга и рачешкото. Разбъркайте леко да се смесят.
4. Добавете пилешкия бульон или сока от миди и разбъркайте. Напълнете всяка риба с част от сместа.
5. Закрепете отворите с канап, клечки за зъби или малки шишове.
6. Сложете пълнената риба в подготвената тавичка. Изпечете, покрита с прозрачно найлоново фолио за 10 минути или докато рибата се лющи лесно с вилица. Оставете да престои покрита, на стайна температура за 2 минути, за да се завърши процесът на готвене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ