Петслоен чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
5 пакета от 225 г крема сирене, меко
2 ч.л. ванилов екстракт
5 големи яйца
2 ч заквасена сметана
225 г тъмен шоколад
225 г бял шоколад
1 ч пълномаслена сметана
2 готови блата за пай, 23 см
Разтопете тъмния и белия шоколад поотделно на водна баня. Когато се разтворят напълно, добавете сметаната при белия шоколад. Разбийте с телена бъркалка, но ако шоколадът стане на бучки, поставете отново на водна баня за няколко секунди, докато се разтопи. Разбийте крема сиренето на крем. Постепенно добавете захарта и ванилията. Разбийте с яйцата, едно по едно време, а след това прибавете заквасената сметана. Разделете сместа наполовина. Към едната половина, добавете тъмния шоколад, а към другата половина добавете белия шоколад. Изсипете белия шоколад равномерно в подготвените тави. Полейте тъмния шоколад отгоре, но без да се смесват.
Печете на 180С в продължение на 60 - 70 минути или до готовност. Изключете фурната. Оставете вратата леко отворена и се оставя да се охлади в продължение на 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ