Регистрация

Петслоен чийзкейк

Автор:
Savatova
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
427
Оцени рецептата

1 ч захар

5 пакета от 225 г крема сирене, меко

2 ч.л. ванилов екстракт

5 големи яйца

2 ч заквасена сметана

225 г тъмен шоколад

225 г бял шоколад

1 ч пълномаслена сметана

2 готови блата за пай, 23 см

 

Разтопете тъмния и белия шоколад поотделно на водна баня. Когато се разтворят напълно, добавете сметаната при белия шоколад. Разбийте с телена бъркалка, но ако шоколадът стане на бучки, поставете отново на водна баня за няколко секунди, докато се разтопи. Разбийте крема сиренето на крем. Постепенно добавете захарта и ванилията. Разбийте с яйцата, едно по едно време, а след това прибавете заквасената сметана. Разделете сместа наполовина. Към едната половина, добавете тъмния шоколад, а към другата половина добавете белия шоколад. Изсипете белия шоколад равномерно в подготвените тави. Полейте тъмния шоколад отгоре, но без да се смесват.

Печете на 180С в продължение на 60 - 70 минути или до готовност. Изключете фурната. Оставете вратата леко отворена и се оставя да се охлади в продължение на 1 час.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта