Регистрация

Патладжан с пикантно месо

Автор:
blazheva
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

4 патладжана, нарязани на половинки по дължина и всяка половина на диагонални филийки

Олио

1 с.л. чили зехтин

1 с.л. чесън, счукан

1 ч свинска кайма

Соев сос

3/4 ч пилешки бульон

2 с.л. сос хойсин

1 с.л. балсамов оцет

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. вода

1 с.л. наситнен зелен лук

 

Запържете патладжана до златисто в голям тиган. Отцедете добре върху хартиени кърпи. Отцедете олиото от тигана и добавете чили зехтина. Оставете на силен огън около 30 секунди. Добавете чесъна и задушете като разбърквате за 10 сек. Добавете каймата, 1 супена лъжица соев сос, бульона и хойсин соса и се разбърква, докато каймата се зачерви. Добавете оцета и патладжаните, разбъркайте леко и сгорещете. Овкусете с още соев сос на вкус. Смесете царевичното нишесте с водата и добавете при месото. Гответе, като разбърквате докато заври. Добавете зеления лук и се запържва 5 минути. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта