Патладжан със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За свинското:
225 г свинска кайма
3 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. сусамово олио
4 стръка зелен лук, нарязан
Подправки:
1 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
5 скилидки чесън, нарязан на кубчета
1 резен джинджифил, ситно нарязан на кубчета
Друго:
2 средно големи патладжана, около 225 г всеки, обелени, нарязани на кубчета от по 2 см
1-2 с.л. чили паста
4 стръка зелен лук, нарязан
2/3 ч вода
5 с.л. олио за пържене
Загрейте дълбок тиган. Добавете олиото и оставете да се сгорещи. Добавете чесъна и джинджифила; разбърква се, докато се запържва за 30 сек. Добавете чили пастата, разбърква се, като се запържва за 30 сек. Добавете свинската смес; разбърква се и се запържва за 2 минути. Натрошете месото. Добавете патладжан и се запържва и разбърква за 4 минути. Поръсете сол и захар и разбъркайте за 2 минути. Налейте водата и добавете лука. Когато водата заври, покрийте и варете на силен огън за 10 минути. докато патладжанът омекне и абсорбира вкусовете на месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ