Паста с пиле и броколи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч зехтин
225 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти от по 1 см
щипка едро смлян червен пипер
225 г макарони папийонки (варени)
2 скилидки чесън, счукан
1 1/2 ч броколи (нарязани на розички)
1 ч.л. сушен босилек
1/4 ч бяло вино
3/4 ч пилешки бульон
настърган пармезан (по желание)
В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Запържете чесъна за около една минута, като се разбърква непрекъснато. Добавете пилешкото и гответе до готовност. Добавете броколите и варете, докато поомекнат, но са все още хрупкави. Добавете босилека; червения пипер; сол и черен пипер на вкус; виното и бульона. Гответе за около 5 минути. Добавете сварената и отцедена паста в съда и разбъркайте хубаво. Загрява се за 1 - 2 минути. Сервирайте. Сервира се поръсено с пармезан, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ