Регистрация

Паста с пилешко по италиански

Автор:
Генчев
|
Дата:
23 Oct
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

2 л вода

1/2 ч сухо бяло вино

4 (по 170 г) обезкостени пилешки гърди, без кожа

4 скилидки чесън

3 с.л. наситнен пресен босилек

1/8 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

2 с.л. лимонов сок

170 г ригатони

1 с.л. зехтин

1 средно голяма червена чушка, нарязана на тънки ленти

4 зрели маслини, нарязани на филийки

 

Сложете водата да заври в тенджера. Добавете виното, пилешкото и чесъна. Намалете огъня и оставете да къкри 15 минути или до готовност на пилешкото. Извадете месото и чесъна от бульона; заделете бульона. Оставете месото да се охлади. Нарежете на парчета от по 1 см. Заделете. Счукайте чесъна в малка купа, добавете босилека, солта, черния пипер и лимоновия сок. Смесете добре и оставете настрана. Оставете бульона да заври. Добавете пастата. Сварете пастата до степен ал денте - около 12 мин. Отцедете. Изплакнете обилно със студена вода. Отцедете. Разбъркайте със зехтин. Смесете заделената смес с чесън и лимон, пилешкото, пастата, чушките и маслините в голяма купа. Разбъркайте внимателно. Охладете сместа най-малко 1 час. Изсипете в чинии, застлани с маруля.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта