Паста с лимон и чесън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 чаена лъжичка зехтин
2 скилидки чесън – обелен и счукан
1/2 чаша сухо бяло вино
1/4 чаша лимонов сок - прясно изцеден
1 чаша нарязан домат
113 г паста спагетини със спанак
113 г паста спагетини от грис
1/4 чаша нарязан пресен босилек
2 супени лъжици пармезан, прясно настърган
смлян черен пипер на вкус
Сложете голяма тенджера с вода да заври на силен огън.
Сложете зехтина и чесъна в тиган и сотирайте на умерен огън, само докато чесънът започне да покафенява. Свалете тигана от котлона и прибавете виното. Върнете го на огъня. Гответе в продължение на още 1 до 2 минути, докато виното се редуцира наполовина. Прибавете лимоновия сок и доматите. Свалете тигана от котлона.
Сложете пастата във вряща вода и варете до желаната готовност, 30 секунди до 1 минута. Отцедете и сложете в топла купа за сервиране. Добавете босилека, пармезана, черен пипер на вкус и доматената смес. Разбъркайте и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ