Паста със сметанов сос с трюфели и пресни гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пастата:
1 ч брашно
1 голямо яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. бял пипер
2 с.л. вода
2 с.л. зехтин
За соса:
2 с.л. масло
2 с.л. печурки, нарязани
2 с.л. лук шалот, настърган
1 ч.л. зърна зелен пипер; счукани
2 дафинови листа
1 ч бяло вино
2 ч пилешки бульон
1 ч сметана
1/2 ч бяло вино
4 с.л. трюфели, нарязани ситно
Сол на вкус
Пипер на вкус
За поднасяне:
4 с.л. манатарки, нарязани
4 с.л. гъби шийтаке, нарязани
4 с.л. гъби пачи крак, нарязани
1 с.л. зехтин
За пастата:
Поставете брашното на работен плот. Добавете зехтина, яйцето, водата, солта и черния пипер. Разбъркайте и оформете тестото на топка, а след това продължете да месите на ръка, докато стане гладко. Поръсете леко с брашно. Прокарайте тестото чрез машина за паста. Поръсете с брашно и заделете.
За соса:
Разтопете маслото в тиган. Добавете гъбите, лука шалот, пипера и дафиновия лист. Редуцирайте сместа на силен огън в продължение на 2 минути. Добавете пилешкия бульон и продължете да готвите на умерен огън в продължение на 2 - 3 минути. Добавете сметаната, оставете сместа да заври, след това редуцирайте с една трета и до по-гладка консистенция. Проверете подправките. Сложете виното в друг съд с 3 с.л. трюфели. Редуцирайте сместа на силен огън в продължение на 2 до 3 минути. Прецедете сметановия сос в трюфелите и виното, след това го редуцирайте до гладка консистенция.
При поднасяне:
Сварете пастата във вряща вода, след това отцедете. В тиган, загрейте 2 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица нарязани трюфели, сол и черен пипер. Добавете пастата в тигана и запържете леко. Добавете малко сметанов сос с трюфели и загрейте. В друг тиган, запържете леко 1 супена лъжица нарязани манатарки, 1 супена лъжица нарязани гъби шитаке и една супена лъжица нарязани гъби пачи крак в една супена лъжица зехтин. Отцедете. При поднасяне, изсипете част от соса в чиния за сервиране, сложете пастата в центъра и гарнирайте с една четвърт от сотираните гъби. Покрийте с нарязани трюфели.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ