Регистрация

Паста спирали със сирене

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
880
Оцени рецептата

225 г пълнозърнести макарони спирали

1 1/2 чаши нарязани на кубчета моцарела и проволоне - в съотношение по желание

1/4 чаша настърган пармезан

1/2 чаша наситнен магданоз

1 чаена лъжичка сушен босилек

2 скилидки чесън - разполовени

2 супени лъжици олио или зехтин

пипер

 

Сложете тенджера с вода да заври, посолете леко и сварете пастата, докато омекне, около 12 минути. Междувременно, смесете сирената, магданоза и босилека. Сложете разделените скилидки чесън в малка тенджера със зехтина и запържете на слаб огън, докато чесънът е леко кафяв. Изхвърлете чесъна. Отцедете пастата. Върнете я в съда разбъркайте със сирената, зелените подправки и чесновия горещ зехтин.

Затопля се умерено, докато сиренето омекне, но все още е запазило формата си. Овкусете обилно с черен пипер.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта