Регистрация

Паста пене с пилешки гърди в доматен сос с три сирена

Автор:
irina
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
822
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

6 средно големи пилешки гърди, половинки

1/2 голяма глава лук, нарязан

2 големи скилидки чесън, нарязан

1 с.л. сушен риган

425 г доматен сос

400 г задушени домати

1/3 ч сухо бяло вино

2 дафинови листа

225 г паста пене, сварена

1 ч настъргана моцарела

1/3 ч настърган кашкавал

1/3 ч настърган пармезан

 

Загрейте фурната до 190ºС. Намажете с масло правоъгълна тавичка за печене. Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Сложете месото в тигана, запържете леко, докато отвън побелее, за около 1 минута на всяка страна. Прехвърля се в чиния. Добавете лука, чесъна и ригана в тигана и запържете леко, докато лукът започне да омеква, за 4 минути. Добавете доматения сос, задушените домати със сока, виното и дафиновия лист и гответе, докато сосът се сгъсти, като натрошавате доматите с лъжица, за около 8 мин.; изхвърлете дафиновите листа. Сложете пастата пене в чиния за сервиране. Подредете пилешкото отгоре. Полейте със соса, така че месото и пастата да се покрият напълно. Смесете сирената в малка купа. Поръсете соса със сместа. Пече се, докато пилешкото се сготви, около 20 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта