Паста пене с пилешки гърди в доматен сос с три сирена
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч зехтин
6 средно големи пилешки гърди, половинки
1/2 голяма глава лук, нарязан
2 големи скилидки чесън, нарязан
1 с.л. сушен риган
425 г доматен сос
400 г задушени домати
1/3 ч сухо бяло вино
2 дафинови листа
225 г паста пене, сварена
1 ч настъргана моцарела
1/3 ч настърган кашкавал
1/3 ч настърган пармезан
Загрейте фурната до 190ºС. Намажете с масло правоъгълна тавичка за печене. Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Сложете месото в тигана, запържете леко, докато отвън побелее, за около 1 минута на всяка страна. Прехвърля се в чиния. Добавете лука, чесъна и ригана в тигана и запържете леко, докато лукът започне да омеква, за 4 минути. Добавете доматения сос, задушените домати със сока, виното и дафиновия лист и гответе, докато сосът се сгъсти, като натрошавате доматите с лъжица, за около 8 мин.; изхвърлете дафиновите листа. Сложете пастата пене в чиния за сервиране. Подредете пилешкото отгоре. Полейте със соса, така че месото и пастата да се покрият напълно. Смесете сирената в малка купа. Поръсете соса със сместа. Пече се, докато пилешкото се сготви, около 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ