Паста папийонки с млечно песто и кориандър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г паста папийонки
1/2 чаша нискомаслено сирене (или извара)
1/4 чаша обикновено нискомаслено кисело мляко
1/2 чаша нарязан кориандър
1/2 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън - счукан
1/8 чаена лъжичка червен пипер, едро смлян
3 супени лъжици настърган пармезан
Сварете пастата във вряща подсолена вода до степен ал денте. Междувременно, смесете сиренето, киселото мляко, кориандъра и солта в блендер или кухненски робот за 30 секунди.
Загрейте зехтина в малък тиган на средна температура, добавете чесъна и гответе, докато усетите аромата, около 1 минута. Добавете червения пипер и свалете от огъня. Отцедете пастата; разбъркайте със соса и чесъна в купа за сервиране. Поръсете с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ