Регистрация

Панирани свински филенца с лук и чушки

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
704
Оцени рецептата

Необходими продукти:

500 г свинско месо

сол и пипер

2 глави лук

2 червени чушки

8 с.л. олио

лют пипер

5 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Свинското месо нарежете на ленти с дебелина и дължина малко повече от пръст. Прехвърлете в купа, поръсете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. олио, разбъркайте и приберете в хладилник.

Лука и чушките нарежете на лентички и изсипете в тиган. Залейте с 2 с.л. олио и пуснете котлона. Задушавайте до омекване - идеата е заленчуците да бъдат меки и ароматни, а месото - запържено и хрупкаво. Затова се готвят на студен тиган. След като са готови и лукът леко е потъмнял, прехвърлете в чиния.

В същия тиган налейте останалите 4 с.л. мазнина. Сгорещете. Месцата овалвайте в брашно и пържете двустранно в горещо олио. Малко преди да са готови и от втората страна върнете зеленчуците в тигана и гответе всичко заедно за 2 минути. Посолете допълнително или добавете пипер при необходимост. Ето две идеални порции за обяд или вечеря.

 

 





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта