Пай с червени, бели и сини боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч захар
4 1/2 с.л. царевично нишесте
1 1/2 ч вода
4 1/2 с.л. малинов желатин на прах
450 г пресни или замразени неподсладени боровинки
1 ч.л. лимонов сок
1 готов блат за пай, изпечен
450 г пресни или замразени неподсладени боровинки
115 г крема сирене, меко
1/3 ч пудра захар
115 г сметана за разбиване
В средно голяма тенджера, комбинирайте захарта, царевичното нишесте и водата; варете, като се разбърква, докато се сгъсти. Добавете желатина, докато се разтвори. Разделете сместа наполовина. Разбъркайте боровинките и лимонов сок в едната половина; разпределете сместа на дъното на блата. Охладете, докато се стегне. Внимателно прибавете малините в останалия желатин; заделете на стайна температура. В купа, разбийте крема сиренето и пудрата захар до гладкост. Прибавете битата сметана и намажете върху плодовия слой. Охладете до втвърдяване, около 2 часа. Намажете равномерно ягодовата смес върху слоя с крема сирене. Охладете за най-малко 4 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ