Регистрация

Пай с лайм

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
502
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За блата:

1 1/4 ч натрошени бисквити

2 с.л. захар

1/3 ч масло - разтопено

За пълнежа:

5 жълтъка

1/2 ч сок от лайм

1/3 ч захар

1/8 ч.л. сол

2 с.л. настъргана кора от лайм

2 1/2 ч сметана

филийки лайм, по желание

 

Начин на приготвяне:

За блата:

Загрейте фурната до 190С.

Смесете трохите и 2 супени лъжици захар в 23-см кръгла тавичка за пай; прибавете маслото и разбъркайте, докато се смесят. Натиснете сместа плътно и равномерно по дъното и стените на тавата за пай; пече се 10 минути, докато покафенее. Охлажда се напълно. Пригответе плънката. На водна баня и с помощта на телена бъркалка, разбийте жълтъците, сока от лайм, 1/3 чаша захар и солта, докато са добре смесени. Оставете на слаб огън. Гответе за около 5 минути, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти достатъчно, така че да покрие гърба на метална лъжица. Отстранете от огъня. Прибавете една супена лъжица настъргана кора от лайм. Оставете в хладилника за около 45 минути, докато изстине. Междувременно, в голяма купа с електрически миксер на средна скорост, разбийте сметаната на сняг. Заделете 1 чаша сметана за гарнитура. Прибавете охладената смес с лайм при останалата сметана. Изсипете плънката в блата. Охладете за поне 2 часа или за през нощта. За да поднесете, покрийте с останалата сметана, поръсете с останалата 1 супена лъжица кора от лайм. Украсете с резени лайм, ако желаете.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта