Регистрация

Наполеон със синьо сирене, златни стафиди и орехи

Автор:
george
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

1/4 ч стафиди

1/4 ч бяло вино

115 г синьо сирене

1/4 ч масло, меко

1/2 ч пълномаслена сметана

1 лист бутер тесто, нарязан на дванадесет 5-см кръга

1 с.л. масло, разтопено

2/3 ч орехи, фино смлени

12 големи ореха, цели; за украса

 

Поставете стафидите във виното и ги мариновайте за 1/2 час. Отцедете и подсушете с хартиени кърпи. Сложете сиренето в кухненски робот и се разбива до гладкост. Добавете омекотеното масло и пасирайте отново. Добавете сметаната и разбийте, докато сместа е много гладка. Извадете сместа от машината и я поставете в купа. Добавете маринованите стафиди и ги смесете добре. Загрейте фурната до 180ºС. Поставете кръговете бутер тесто в намаслена тавичка. Набодете с вилица. Поставете друга тава за печене отгоре. Пече се около 8 - 10 минути или до златисто кафяво. В четири малки чинии, поставите по един кръг бутер тесто. В този ред, поставете 3 супени лъжици от сместа със сирене, един кръг тесто, 3 супени лъжици от сместа със сирене и още един кръг тесто. Намажете тестото с разтопено масло. Равномерно поръсете смлените орехи отгоре. Поставете подреденото тесто в хладилника за 10 минути. Загрейте останалите цели орехите във фурната в продължение на 1 минута и ги поставете около сладкишите.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта