Регистрация

Мраморен сладкиш с крема сирене

Автор:
Генчев
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
1285
Оцени рецептата

За пълнежа:

1/3 ч масло

1 пакет крема сирене, меко, 226 г

1 ч.л. ванилия

1/2 ч захар

2 яйца

3 с.л. брашно

За сладкиша:

2/3 ч масло

4 блокчета по 30 г неподсладен шоколад

2 ч захар

4 яйца

1 ч.л. ванилия

1 1/4 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

 

1. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло подходяща тавичка.

2. За пълнежа, разбийте на крем маслото, крема сиренето и ванилията в малка купа при средна скорост на електрически миксер, докато са добре смесени. Прибавете 1/2 чаша захар. Добавят се 2 яйца, едно по едно. Разбийте добре след всяко добавяне. Прибавете 3 супени лъжици брашно. Заделете.

3. За сладкиша, разтопете маслото и шоколада в голяма тенджера на слаб огън. Добавете 4 яйца, едно по едно. Разбърквайте всяко яйце бързо в горещата смес. Прибавете 1 чаена лъжичка ванилия.

4. Комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. Разбъркват се постепенно в шоколадовата смес.

5. Разстелете половината шоколадова смес в тавата за печене. Разпределете сместа със сирене върху повърхността на шоколадовия слой. Разстелете внимателно, така че да се покрие. Изсипете останалата смес с шоколад върху слоя с крема сирене. Разстелете внимателно, за да го покрие. Направете спирали от двете смеси заедно като използвате върха на ножа.

6. Печете на 180С за 35 минути. Охлажда се напълно преди да нарежете на квадрати от по 5 см.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта