Мраморен сладкиш с крема сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
1/3 ч масло
1 пакет крема сирене, меко, 226 г
1 ч.л. ванилия
1/2 ч захар
2 яйца
3 с.л. брашно
За сладкиша:
2/3 ч масло
4 блокчета по 30 г неподсладен шоколад
2 ч захар
4 яйца
1 ч.л. ванилия
1 1/4 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло подходяща тавичка.
2. За пълнежа, разбийте на крем маслото, крема сиренето и ванилията в малка купа при средна скорост на електрически миксер, докато са добре смесени. Прибавете 1/2 чаша захар. Добавят се 2 яйца, едно по едно. Разбийте добре след всяко добавяне. Прибавете 3 супени лъжици брашно. Заделете.
3. За сладкиша, разтопете маслото и шоколада в голяма тенджера на слаб огън. Добавете 4 яйца, едно по едно. Разбърквайте всяко яйце бързо в горещата смес. Прибавете 1 чаена лъжичка ванилия.
4. Комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. Разбъркват се постепенно в шоколадовата смес.
5. Разстелете половината шоколадова смес в тавата за печене. Разпределете сместа със сирене върху повърхността на шоколадовия слой. Разстелете внимателно, така че да се покрие. Изсипете останалата смес с шоколад върху слоя с крема сирене. Разстелете внимателно, за да го покрие. Направете спирали от двете смеси заедно като използвате върха на ножа.
6. Печете на 180С за 35 минути. Охлажда се напълно преди да нарежете на квадрати от по 5 см.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ