Регистрация

Мраморен сладкиш с крема сирене

Автор:
Savatova
|
Дата:
28 Dec
|
Видяна:
1198
Оцени рецептата

За тестото с крема сирене:

1 пакет крема сирене, меко (225 г)

1/2 ч захар

1 яйце

1 ч.л. екстракт ванилия

За шоколадовото тесто;

3/4 ч масло

2 блокчета неподсладен шоколад

1 3/4 ч захар

3 яйца, добре разбити

1 3/4 ч брашно

 

За тестото с крема сирене: Загрейте фурната до 180С. В малка купа с миксер разбийте крема сиренето и 1/2 чаена чаша захар, до гладкост. Добавете 1 яйце и ванилията и заделете. За шоколадовото тесто: В тенджера на слаб огън, разтопете маслото и шоколада, като се разбърква, до гладкост. Добавете 1 3/4 чаши захар. Смесете с три яйца. Добавете брашното. Разпределете шоколадовото тесто в намазана правоъгълна тавичка. Изсипете сместа с крема сирене отгоре. Разбъркайте с метална шпатула, така че да се получи мраморен ефект. Печете 30-35 минути, докато краищата започнат да се отделят от стените на съда. Оставете да се охлади напълно. Нарежете на квадрати от по 5 см.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта