Мраморен сладкиш с крема сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото с крема сирене:
1 пакет крема сирене, меко (225 г)
1/2 ч захар
1 яйце
1 ч.л. екстракт ванилия
За шоколадовото тесто;
3/4 ч масло
2 блокчета неподсладен шоколад
1 3/4 ч захар
3 яйца, добре разбити
1 3/4 ч брашно
За тестото с крема сирене: Загрейте фурната до 180С. В малка купа с миксер разбийте крема сиренето и 1/2 чаена чаша захар, до гладкост. Добавете 1 яйце и ванилията и заделете. За шоколадовото тесто: В тенджера на слаб огън, разтопете маслото и шоколада, като се разбърква, до гладкост. Добавете 1 3/4 чаши захар. Смесете с три яйца. Добавете брашното. Разпределете шоколадовото тесто в намазана правоъгълна тавичка. Изсипете сместа с крема сирене отгоре. Разбъркайте с метална шпатула, така че да се получи мраморен ефект. Печете 30-35 минути, докато краищата започнат да се отделят от стените на съда. Оставете да се охлади напълно. Нарежете на квадрати от по 5 см.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ