Млечна супа с гъби и картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
400 г картофи
500 г гъби
1 опаковка крем сирене
сол и пипер на вкус
700 мл вода
400-600 мл мляко
Начин на приготвяне:
1. Картофите можете да си обелите и да нарежете на едро от миналата вечер. След това оставете в студена вода в хладилника. Така се изхвърлят вредните вещества от тях. После се отцеждат от водата и се измиват. Ако нямате това врме - обелете и нарежете на едро директно. Залейте с водата и сложете на котлона на силен огън.
2. Кипнете картофите и ги оставете да се варят 15-тина минути. През това време обелете гъбите (ако са податливи на белене) и махнете най-долната част от пънчетата. Измийте и нарежете на едро без да се стараете особено - супата ще се пюрира, за да се получи уникалната ѝ текстура.
3. Сложете и гъбите в супата и варете докато картофите се разварят добре. Течността може би ще е почти извряла, но ако не е стигнала критичен минимум, не наливайте повече вода. Добавете крем сиренето и бъркайте докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер на вкус. Налейте 400 мл от млякото и пюрирайте. Трябва да се получи гъста кремообразна супа. Ако е прекалено гъста, наливайте още мляко докато стане идеална за вас. Опитайте отново - може да потрябва още сол или пипер.
4. Махнете от котлона. Може и преди да е завряло млякото. По желание поднесете с наситнен копър за поръска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ