Меденки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч меласа
1/2 ч мед
1 ч захар
1/4 ч масло или маргарин
2 1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. кардамон, смлян
1 1/2 ч.л. смлян карамфил
3 яйца, разделени
4 - 6 ч бяло брашно
В чаша, разтворете содата в малко топла вода. В голяма тенджера, сложете маслото, захарта, меда и меласата, оставете на котлона да се сгорещи, но не позволявайте да заври. Когато захарта се разтвори (точно преди да заври сместа), свалете от котлона и поставете в голяма купа и оставете да се охлади малко. Добавете кардамона, карамфила и содата и се разбърква. Добавете жълтъците и се разбърква много добре. След това разбийте на сняг белтъците и ги добавете. Смесете, като добавяте толкова брашно, колкото е възможно да се разбърква с лъжица, за да се направи много твърдо тесто. Оставете да се охлади леко или дори за една нощ. Омесете с ръце за малко и разточете върху набрашнена сладкарска кърпа. Изрежете бисквитки с желаната форма. Пече се на 180С за 6-8 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ