Регистрация

Маникоти с телешко

Автор:
marto
|
Дата:
04 Feb
|
Видяна:
482
Оцени рецептата

За месната плънка:

450 г говежда кайма

1/2 чаша мляко

1/4 ч лук, нарязан

1 с.л. магданоз - нарязан

3 филийки хляб, ситно натрошен

1 ч.л. сол

1 1/2 ч настъргана моцарела

1/4 ч.л. пипер

1 голямо яйце

За пастата:

1 пакет от 225 г маникоти

За доматения сос:

115 г нарязани гъби

1 с.л. италиански подправки

425 г доматен сос

1/2 ч.л. захар

340 г доматено пюре

1/2 ч.л. сол

1/4 ч лук, нарязан

1/8 ч.л. пипер

1 скилидка чесън, фино счукан

1/3 ч настърган пармезан

4 ч вода

 

Запържете, като разбърквате каймата и първата 1/4 чаша лук в голям тиган, докато месото покафенее. Отстранете излишната мазнина. Махнете от огъня и разбъркайте с останалите съставки за плънката. Напълнете суровите маникоти. Поставете ги в ненамаслена тавичка. Загрейте фурната до 190 градуса. Сгорещете неотцедените гъби и останалите съставки за доматения сос с изключение на пармезана до кипене, като периодично се разбърква. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Изсипете соса върху пълнените маникоти. Покрийте тавата с алуминиево фолио и се пече до омекване на маникотите, за 1 -1/2 - 1 -3/4 часа. Поръсете с пармезана и охладете 5 - -10 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта