Регистрация

Макарони с телешка кайма

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
14 Oct
|
Видяна:
728
Оцени рецептата

500 г макарони

4 с.л. масло

3/4 ч настърган пармезан

1/4 ч.л. индийско орехче

Сол и пипер

3 яйца, леко разбити

За соса с месо:

1 голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. масло

750 г телешка кайма

1/4 ч доматено пюре

1/2 ч сухо шери или бяло вино

1/2 ч бульон

2 с.л. нарязан магданоз

1/2 ч.л. захар

Сол и черен пипер

За сметановия сос:

1/3 ч масло

1/2 ч брашно

3 ч мляко

1/4 ч.л. индийско орехче

Сол и черен пипер

1 яйце, леко разбито

 

Загрейте фурната до 180 C.

Сварете макароните във вряща, подсолена вода, докато поомекнат. Отцедете върнете в съда. Разтопете маслото до златисто кафяво и се изсипва върху макароните. Добавя се 1/2 чаша сирене, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре. Оставете, докато изстине, добавят се яйцата и разбърква отново. Заделете. Пригответе месния сос. Леко запържете лука и чесъна в масло, докато лукът омекне, увеличете котлона и добавете каймата. Разбъркайте добре и гответе, докато месото започне да покафенява. Добавете останалите съставки в месния сос, покрийте и оставете да къкри на умерен огън за 20 минути. Пригответе сметановия сос. Разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и се готви внимателно в продължение на 2 минути. Добавете млякото наведнъж и оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Варете 1 минута. Добавете индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и охладете малко преди да добавите разбитото яйце. Добавете 1/2 чаша от този сос в готовия месен сос. Намаслете квадратна тавичка за печене. Изсипете половината сварени макарони равномерно на дъното и покрийте с месния сос. Покрийте с останалите макарони и изравнете отгоре. Изсипете сметановия сос и разпределете, така че да покрие напълно макароните. Поръсете с останалото сирене и се пече в умерена фурна за 50 минути до златисто. Оставете да престои 10 минути преди да нарежете на квадрати; поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта