Макарони с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
500 г макарони
4 с.л. масло
3/4 ч настърган пармезан
1/4 ч.л. индийско орехче
Сол и пипер
3 яйца, леко разбити
За соса с месо:
1 голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. масло
750 г телешка кайма
1/4 ч доматено пюре
1/2 ч сухо шери или бяло вино
1/2 ч бульон
2 с.л. нарязан магданоз
1/2 ч.л. захар
Сол и черен пипер
За сметановия сос:
1/3 ч масло
1/2 ч брашно
3 ч мляко
1/4 ч.л. индийско орехче
Сол и черен пипер
1 яйце, леко разбито
Загрейте фурната до 180 C.
Сварете макароните във вряща, подсолена вода, докато поомекнат. Отцедете върнете в съда. Разтопете маслото до златисто кафяво и се изсипва върху макароните. Добавя се 1/2 чаша сирене, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре. Оставете, докато изстине, добавят се яйцата и разбърква отново. Заделете. Пригответе месния сос. Леко запържете лука и чесъна в масло, докато лукът омекне, увеличете котлона и добавете каймата. Разбъркайте добре и гответе, докато месото започне да покафенява. Добавете останалите съставки в месния сос, покрийте и оставете да къкри на умерен огън за 20 минути. Пригответе сметановия сос. Разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и се готви внимателно в продължение на 2 минути. Добавете млякото наведнъж и оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Варете 1 минута. Добавете индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и охладете малко преди да добавите разбитото яйце. Добавете 1/2 чаша от този сос в готовия месен сос. Намаслете квадратна тавичка за печене. Изсипете половината сварени макарони равномерно на дъното и покрийте с месния сос. Покрийте с останалите макарони и изравнете отгоре. Изсипете сметановия сос и разпределете, така че да покрие напълно макароните. Поръсете с останалото сирене и се пече в умерена фурна за 50 минути до златисто. Оставете да престои 10 минути преди да нарежете на квадрати; поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ