Регистрация

Макарони с телешка кайма на фурна

Автор:
ivanka
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
816
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън, фино счукан

300 г кондензирана доматена супа.

1 1/2 ч вода

225 г макарони

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/8 ч.л. лют червен пипер

430 г царевица

1/2 ч настърган чедър

 

Загрейте фурната до 180 градуса. В голям тиган, запържете телешката кайма, лука и чесъна на средно-висока температура, като се разбърква често, докато каймата се зачерви, около 5 минути. Отстранете излишната мазнина. Добавете доматената супа, водата, макароните, солта, черния пипер и лютия червен пипер. Оставете да заври, като разбърквате често. Намалете огъня до слаб, покрийте частично и оставете да къкри, докато макароните леко омекнат - от 6 до 8 минути. Добавете царевицата и изсипете в леко намаслена йенска тенджера с капак. Пече се 15 минути. Свалете капака и поръсете сиренето равномерно отгоре. Печете непокрито за 15 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта