Макарони с пуешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пуешкото:
1 1/2 ч макарони
450 г пуешки гърди, смлени на кайма
1 ч сладка чушка, нарязана на кубчета
1/2 ч лук, нарязан
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. риган
1/8 ч.л. канела
1/8 ч.л. индийско орехче
225 г доматен сос
1 скилидка чесън, счукан
За соса:
1 с.л. маргарин - разтопен
2 с.л. брашно
1/8 ч.л. индийско орехче
1 1/2 ч мляко
1/2 ч настъргана моцарела
Загрейте фурната до 180ºС.
Намажете тавичка с мазнина и заделете. Сварете макароните, но без да добавяте сол. Отцедете. В тиган, запържете каймата, чушките и лука, докато вече не е розова и зеленчуците омекнат. Добавете солта, ригана, канелата, 1/8 чаена лъжичка индийско орехче, доматения сос и чесъна. Подредете слоеве от сместа с кайма и макароните. Загрейте маргарина в голяма тенджера на слаб огън, докато се разтопи. Добавете брашното и останалото индийско орехче. Гответе на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа заври; свалете от котлона. Варете и бъркайте 1 минута. Полейте соса върху макароните и каймата. Поръсете със сирене. Пече се в продължение на 35 минути непокрито.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ