Регистрация

Макарони с гъби, сметана, бекон и пушено сирене

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
14 Jul
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300 г макарони от вид по избор

300 г пресни гъби

1 глава лук

250 мл течна готварска сметана

1/2 палка пушено сирене

300 г бекон

сол и черен пипер

вода

олио

кашкавал или пармезан и прясна подправка по избор за гарниране

Начин на приготвяне:

Съветвам да готвите на два котлона едновременно, за да не губите излишни минути, а и да гарантирате, че ще смесите продуктите в точния момент. От едната страна сложете 3 литра вода да кипва. Добавете в нея 1 с.л. сол. През това време нарежете бекона на парченца и наситнете лука. Почистете гъбите и нарежете на тънки полумесеци.

Сгорещете тиган с 1 с.л. олио. Изипете вътре бекона и гответе докато се сгърчи и позапържи. Прехвърлете го в чиния. Водата трябва да е кипнала. Добавете пастата и варете според препоръките на опаковката. В тигана пък долейте още 1 с.л. олио и запържете лука. Щом стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато водата им изври. След това налейте сметаната и нарежете от пушеното сирене.

Готовите макарони прецедете през гевгир и вкарайте в тигана. Поръсете с черен пипер. Разбърквайте една минута и добавете заделения пържен бекон. Гответе докато пушеното сирене се разпадне в соса. Махнете от огъня и разпределете в порции. Гарнирайте с рендосан кашкавал или пармезан и листенце прясна подправка (босилек, магданоз или друго). Поднесете топло.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта