Регистрация

Люто тофу

Автор:
dobrinska
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
991
Оцени рецептата

За соса:

1 с.л. царевично нишесте

2 ч.л. захар

2 скилидки чесън (или повече), счукан

1 с.л. люта бобена паста

1 с.л. шери

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1 с.л. олио с лют червен пипер (или повече)

3 с.л. оцет

1 с.л. сос соев

сол и пипер, на вкус

Друго:

450 г тофу, на кубчета

1 с.л. соев сос

2 с.л. царевично или рапично олио

1 с.л. смлян корен джинджифил

113 г пресни гъби, нарязан

1/4 ч воден кестен, нарязан

3 стръка зелен лук (или повече), наситнен

 

Смесете съставките за соса в малка купа. Заделете. Сгорещете олио в незалепващ тиган или уок; запържете джинджифила. Добавете тофуто и 1 супена лъжица соев сос, разбърква се леко от време на време в продължение на 2 минути. Добавете нарязаните гъби и водния кестен; разбърква се внимателно в продължение на 2 минути. Добавете зеления лук и соса и се разбърква в продължение на 1 минута. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта