Регистрация

Люто пилешко тако

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
1170
Оцени рецептата

680 г пилешки гърди, без кожа и кости

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 с.л. чили на прах

1/2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. смлян кимион (по желание)

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. сол

1 ч.л. настъргана лимонова кора (по желание)

3/4 ч вода или вино

2 с.л. зехтин

1 с.л. олио

 

Смесете всички съставки, с изключение на зехтина и олиото в стъклена купа. Разбъркайте много добре, така че да се покрие хубаво месото и оставете в хладилника за 1 час. След това добавете зехтина и разбъркайте. Загрейте олиото в незалепващ тиган и добавете сместа с пилешко, като запържите на умерен огън. Покрийте и оставете водата да се отдели от месото. Свалете капака и намалете огъня до слаб и варете, докато водата почти се изпари. Сложете от сместа в средата на брашнени тортили и добавете сирене или кашкавал. Навийте на руло или прегънете на две. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта