Люто-кисело свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. кимион, семена
2 сушени червени люти чушки
1 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. семена кардамон
1 пръчица канела, с дължина 8 см
1 1/2 с.л. синапено семе
1 ч.л. семена сминдух
5 с.л. бял винен оцет
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. кафява захар
5 с.л. олио
2 средно големи глави лук, нарязан на кръгчета
1 1/3 ч вода
900 г свинско, нарязано на кубчета от по 2,5 см
1 парче 2,5 см джинджифил, нарязан
8 скилидки чесън, обелен
1 с.л. смлени семена кориандър
1/2 ч.л. куркума
Смелете семената кимион, червените люти чушки, пипера, кардамона, канелата, синапа и сминдуха в мелница. Поставете смлените подправки в купа. Добавете оцета, солта и захарта. Смесете добре и оставете настрана. Загрейте олиото в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука. Запържете, като се разбърква често, докато лукът стане хрупкав. Извадете лука с решетъчна лъжица и го поставете в контейнера на електрически блендер или кухненски робот. Изключете котлона. Добавете 2-3 супени лъжици вода в блендера и пюрирайте лука. Добави това пюре при подправките в купата. Подсушете месото и отстранете мазнината. Сложете чесъна и джиндифила в блендер. Добавете 2-3 супени лъжици вода и смесете, докато имате гладка паста. Загрейте оставащото олио в тенджерата отново на умерен огън. Когато се сгорещи, сложете кубчетата месо и ги запържете леко от всички страни. Прехвърлете с решетъчна лъжица в купа. Сложете чесновата паста в тенджерата. Намажете огъня. Разбъркайте за няколко секунди. Добавете кориандъра и куркумата. Разбъркайте още няколко секунди. Добавете месото и всички сокове, които са се събрали в купата, както и пастата с подправките и водата. Оставете да заври. Покрийте и оставете да къкри леко в продължение на един час или до омекване. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ