Люта паста с миден сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пастата:
2 ч брашно
3/4 ч грис
5 големи яйца
1/4 ч мляко
2 ч.л. люти чушки; пюрирани
Щипка сол
За соса с миди Сен Жак
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън; счукан
900 г морски миди; почистени
1 с.л. пресен магданоз; наситнен
1 ч.л. сух естрагон
1 1/2 сухо бяло вино
На пастата:
В голяма купа, поставете всички съставки и ги омесете с електрически миксер с приставка за тесто, в продължение на 10 минути или докато се получи меко тесто. Върху равна, набрашнена повърхност разточете тестото до дебелина от 0,3 см. Нарежете тестото надлъжно на 2-см широки ленти. Окачете лентите някъде да съхнат в продължение на 2 часа (минимум). Сварете пастата до степен ал денте и отцедете. Сервира се със соса от миди.
На соса:
В голям тиган сложете зехтина и сгорещете на средно силен огън. Добавете чесъна и го запържете леко в продължение на 45 секунди или докато не започне да потъмнява. Добавете мидите и запържете само от едната страна в продължение на 1 минута. Извадете мидите и ги поставете в топла чиния. Добавете магданоза, естрагона и бялото вино в съда. Гответе съставките за 5 минути, или докато сосът се редуцира наполовина. Добавете мидите откъм суровата страна и гответе още 4 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ